Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Jak na uložení jízdního kola?

Problémy cyklistů s bytem. Parkovací boxy, příslušenství, zabezpečení a využítí.
Jízda na kole je jednou z nejoblíbenějších sportovních aktivit lidí všech věkových kategorii. Cyklistika má mnoho podob. Od dětí sotva balancujících na malých kolech až po důchodce udržující se ve formě vyjížďkami na elektrokolech. Náklonnost k vyjížďkám na kole pěstuje celá řada lidí, kteří se nenechají nikterak odradit ani tím, že ve svém bytě skutečně nemají pro uskladnění kol příliš mnoho místa.
Svého koníčka mají natolik rádi, že ochotně přistoupí na kompromis spočívající ve vyčlenění určité části bytu právě pro odstavení kola. Pokud by však měli možnost vyřešit situaci jinak. Určitě by nebyli proti. Řešení jim nabízí takzvané garážové boxy. O co jde a jak jim mohou pomoci?

Problémy cyklistů s bytem

Každý majitel bytu, který holduje cyklistickým vyjížďkám po okolí to zná více než dobře: po každém návratu je kolo třeba očistit a teprve potom s ním může vstoupit do bytu, který ovšem pro odložení jízdních kol není tím úplně nejlepším místem. A to tak bude nevyhnutelně překážet všem kdo v bytě bydlí. Nejeden cyklista tak jistě při manévrování v malém prostoru zatoužil mít k dispozici garáž, do které po příjezdu z projížďky kolo jednoduše odstaví.

Vlastní garáž ale je ale ve městech spíše vzácností a člověk tak většinou pokrčí rameny a smíří se s tím, garáž mít zkrátka nebude bude si muset vystačit s parkovacím místem ve společné garáži. Rezignují však jen proto, že dosud neslyšeli o unikátních parkovacích skříních, které jsou určeny právě k tomu, by umožnily majiteli parkovacího místa přeměnit jej ve skutečnou garáž v pravém smyslu toho slova.

Jinými slovy, parkovací boxy umožní člověku využívat garážové stání místo nejen pro parkování auta, ale také pro uskladnění dalších věcí, stejně tak, jako jsou na to zvyklí majitelé samostatných garáží, ať již u rodinných domů nebo těch pronajímaných.

Co jsou to garážové skříně?

Konstrukce parkovacího boxu ve společných prostorách garážového domu nebo podzemní garáže má samozřejmě svá specifika. Jednak nesmí nikterak omezovat majitele sousedních parkovacích míst, a jednak musí poskytovat maximální míru zabezpečení, neboť se stále jedná o společný prostor, který je veřejně přístupný.

Princip parkovací skříně tyto dva požadavky stoprocentně naplňuje. Jsou totiž designovány tak, aby nikterak nezasahovaly do prostoru mimo vlastní parkovací místo majitele. Současně musí samozřejmě představovat velkou překážku pro každého potenciálního nenechavce, který by se chtěl dostat k věcem, které jsou v nich uložené.

Odolnost je dána masivní konstrukcí i zámkem, garážová skříň poskytuje uloženým věcem prakticky stejnou úroveň ochrany jako samostatná místnost s uzamykatelnými dveřmi. Garážová krabice přitom nevyžaduje pevnou montáž do podkladu, není proto třeba se bát problémů s nesouhlasem majitele objektu, ztráty pojištění, záruky apod. Montáž boxu není nikterak náročná a je zvládnutelná svépomocí.

Parkovací boxy a jízdní kola

Z principu a představy funkčnosti garážového boxu plyne, že je pro dlouhodobé odkládání jízdního kola ideální. Jak bylo zmíněno, uložení je vysoce bezpečné. Kromě toho má člověk kolo vždy na blízku a jeho vyzvednutí před projížďkou je otázkou malé chvilky. Kromě toho odpadá složité manévrování s kolem v malých bytech, když se nosí např. z balkonu na chodbu, a v neposlední řadě není třeba tak úzkostlivě dbát na jeho čistotu. Poctivý cyklista si kolo po příjezdu jistě vždy umyje, není ale třeba dovádět to v tomto případě do extrému, neboť nehrozí opadání hlíny na koberec v bytě apod.

Parkovací boxy lze vybavit nejrůznějším příslušenstvím, z nichž mnohé se bude hodit právě cyklistům. V první řadě je to držák na kolo, který box učiní z pohledu úspory místa ještě mnohem efektivnějším. Kromě něj jsou to nejrůznější police na odkládání nářadí nebo jiného příslušenství. V neposlední řadě potom lze uvažovat i o pořízení dodatečných systémů zabezpečení, včetně např. infračervených detektorů vniknutí apod., které ocení především majitelé opravdu drahých profi kol.  

Není problém upravit si interiér boxu tak, aby měl cyklista po ruce všechno, co potřebuje k údržbě svého dvoukolového miláčka. Parkovací skříň nemusí být jen místem, kam kolo po projížďce odložíte, může se stát skutečnou stájí, kde budou probíhat i opravy a údržba kola.

Výše uvedené platí samozřejmě pro kola celé rodiny, vejde se jich tam hodně.

Jak jinak lze parkovací box využít?

Box, který vyroste na vašem parkovacím místě nemusí být ani zdaleka využívaný jen bicykly. Představivosti se meze nekladou a kromě obligátních „podezřelých“ jako jsou zrovna nepoužívané sady pneumatik, lyže, snowboardy, sáňky a boby, nebo naopak rybářské pruty či letní kempingové vybavení lze v tomto prostoru uskladnit prakticky cokoliv jiného.

A co teprve, pokud platíte pneuservisům za uskladnění pneumatik nebo si dokonce pronajímáte vlastní skladovací prostory…

V takovém případě vám instalace garážového boxu nejen ušetří starosti, ale dokonce vám může v poměrně krátkém časovém horizontu začít také šetřit peníze.

Parkovací skříně jsou zkrátka vysoce funkční a užitečné konstrukce, které pomáhají majiteli bytu žít i ve městě, kde není místa nazbyt, tak, jak se dnes očekává. To znamená, že lze díky nim využívat dostupného prostoru maximálně efektivně, mít svůj byt vzdušný, a ne zbytečně přeplněný věcmi, přes které se nedá ani procházet.

Popularita parkovacích schránek roste, tak proč do tohoto užitečného trendu nenaskočit také?

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270