Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Neplaťte už více za skladování pneu

Garážový box pro uložení (nejen) pneumatik.
Pravidelná výměna letních a zimních pneumatik je nedílnou součástí života každého motoristy. Samotná výměna – ať již si jí děláte sami, anebo jí pověříte servis – není ale to nejtěžší. Do auta se čtyři sundané pneumatiky jakžtakž vejdou, moc dalšího místa tam ale již nezbude a dalšího půl roku je tam stejně asi mít nechcete. Otázka tedy zní, kam s nimi? Pokud máte vlastní dům s garáží, problém se vás netýká, ostatní to ale mají o něco složitější. Řešení se sice nabízí hned několik, žádné ale není úplně optimální. Naštěstí i k nám již dorazilo řešení nové, inovativní a maximálně efektivní!

Kam s nepoužívanými pneumatikami?

Nepoužívané pneumatiky často míří na chaty a chalupy, případně k příbuzným, kteří mají k dispozici přece jen více místa. Zvláště toto uložení u příbuzných je asi nejlepší možnost pro všechny majitele vozu. Ne každý ale tuto možnost má, a rekreační objekty pak nejsou na uložení tak cenné věci jako je pár pneumatik vůbec vhodné, neboť se mimo sezónu stávají častým terčem nenechavců. Co víc, pokud by byla nepoužívaná sada pneumatik vidět, anebo by byl fakt, že na dané adrese máte uloženy pneumatiky, v okolí obecně známý, může lupiče dokonce přilákat.

Podobné problémy brání uložení aktuálně nepoužívané sady pneumatik ve sklepních kójích bytových domů. Ty jsou většinou velmi špatně zabezpečeny a nezřídka kdy je do nich přes mříže vidět. Dostat se dovnitř je potom pro zkušeného zloděje otázkou chvilky. Podobné argumenty bychom našli i pro odložení pneu na balkoně. A nechat si pneumatiky přímo v bytě raději ani nezkoušejte, ostatní členové rodiny by s vámi totiž nemuseli ještě dlouho potom vůbec mluvit.

Pokud si necháváte pneumatiky měnit či vyvažovat v autoservisu, rádi vás tam vašeho problému zbaví a pneumatiky vám do další výměny uschovají. Zadarmo to ale neudělají a třeba v Praze přijde takové sezónní uložení jedné sady průměrně na 900 Kč. Pokud máte v rodině auta dvě, je to samozřejmě 1800 Kč. Za celý rok dvakrát více, tj. 1800 Kč, resp. 3600 Kč. Každopádně se nejedná o zcela zanedbatelnou částku.

Dobrou zprávou je, že lepší řešení existuje a jmenuje se garážový box.

Garážový box pro uložení (nejen) pneumatik

Pokud nechcete za uložení pneumatik platit servisu, ale současně pro ně nemáte doma místo, možná vás napadlo skladovací prostor si pronajmout. To je jistě možné, ale opět to může být poměrně drahé. Výhodou je, že do takové pronajaté garáže můžete přestěhovat i řadu dalších věcí, na druhou stranu bude ale asi poměrně daleko od vašeho bydliště.

Zmíněný garážový box, někdy také označovaný jako parkovací box, parkovací skříň apod., je ideálním řešením, které eliminuje většinu uvedených nevýhod ostatních řešení. Jedná se o robustní konstrukci, kterou lze umístit na parkovací stání v garážích, parkovacích domech apod.

Garážová skříň je uzamykatelná a na rozdíl od sklepních kójí se do ní není vůbec snadné dostat. Věci, které budou uvnitř uložené, bude ve stejném bezpečí jako by byly uzamčené v pronajatém skaldu nebo garáži. Koneckonců, lze bez nadsázky říct, že parkovací box promění parkovací státní v plnohodnotnou garáž.

Nemusíte se přitom bát, že je její instalace jakkoliv náročná, omezující pro okolí nebo dokonce vyžaduje stavební úpravy garážového prostoru. Je jasné, že v takovém případě by majitel nebo provozovatel garáže ani její další uživatelé moc šťastní nebyli. Garážový box je volně stojící konstrukce, která nevyžaduje žádné destruktivní zásahy do okolí parkovacího místa. Je navíc designovaná tak, aby nikterak nezasahovala do okolí a neomezovala tak ostatní uživatele garáží. To vše při zachování zmíněné vysoké míry zabezpečení.

Parkovací box je v souladu s platnou legislativou a obyvatelé bytu, ke kterému parkovací místo patří, budou mít po ruce prostor, který budou moci využít pro uskladnění řady věcí. Nepoužívaná sada pneumatik je typickým příkladem využití garážové skříně, ta se ale hodí výborně i pro uložení kol, dětských odrážedel, tříkolek a dalších „vozidel“ pro nejmenší. Zvláště když lze box vybavit nejrůznějšími držáky, odkládacími prostory apod. Velmi výhodný je parkovací box ve chvíli, kdy potřebujete někam odklidit lyže nebo snowboardy.

Ve výčtu věcí, které lze do garážového boxu uložit, by šlo pokračovat prakticky donekonečna.

Pozitivem tohoto řešení je i příjemná pořizovací cena. To, za jak dlouho se vám vrátí investice do garážového boxu záleží na tom, kolik pneumatik a za jakou přesnou cenu byste měli jinak v servisech uloženo.

Parkovací skříň ale pojme mnoho dalších věcí, nemluvě o tom, že je rozebíratelná a lze si jí tak bez problémů vzít sebou ve chvíli, kdy se budete stěhovat (a rozložit třeba na zahradě, pokud budete nově bydlet ve vlastním domě).

Vzhledem k těmto výhodám je na místě spíše cenové srovnání s pronájmem samostatné garáže, nebo samostatného skladovacího prostoru.

Sháníte-li se po moderním a efektivním řešení nedostatku prostoru, pak je parkovací skříň přesně pro vás.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270