Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Vaše věci jsou v bezpečí

Co je to parkovací box a jak je bezpečný? Výhody garážového boxu.
Pokud jste někdy pocítili nedostatek místa v době, kdy jste bydleli sami nebo v páru, vězte, že to byla jen předehra k tomu, co se bude dít až budete mít rodinu. Ti, kteří již rodinu mají, budou pravděpodobně jen souhlasit. Někdy se zdá, že se věci hromadí skoro až geometrickou řadou. Odrážedla, tříkolky nebo třeba hračky na pískoviště pro děti, kola pro celou rodinu, nepoužívaná sada pneumatik, nářadí, lyže, snowboardy… to jsou jen některé z věcí, které se ve většině domácností hlásí o místo k uložení. Nejde přitom jen o to, najít místo, kde je uložit. Jde také o to, aby byly uložené bezpečně. A garážové boxy dokážou právě to.

Věci pod zámkem. Ale pod jakým?

Sklepy patřící k bytovým jednotkám mají až příliš často charakter místa, které je od společných prostor odděleno spíše symbolicky. A jako by nestačilo, že jejich zabezpečení se obvykle omezuje na pouhý visací zámek (jehož překonání trvá vybavenému zloději maximálně několik vteřin), často je do nich přes symbolické mříže dokonce vidět, takže potenciální nenechavec si může navíc pohodlně vybírat, do které kóje se vloupá.

Pokud tedy nemůžete nebo nechcete mít všechny své věci v bytě, budete muset najít jiné řešení, neboť v klasické sklepní kóji zkrátka v bezpeční nebudou. A taková sada pneumatik, lyže nebo kola pro celou rodinu už rozhodně nepředstavují částku, nad jejíž ztrátou lze jen tak mávnout rukou.

Nabízí se samozřejmě možnost pronajmout si garáž nebo jiné skladovací prostory. Problém je, že když už nějakou seženete. velmi pravděpodobně bude poměrně daleko od vašeho bydliště. Kromě toho budete každý měsíc platit pronájem tohoto prostoru. Na tom samozřejmě není nic špatného, v průběhu času se to ale může prodražit. Navíc, pokud se budete např. stěhovat do jiného města, bude to automaticky znamenat potřebu řešit další pronájem nového skladovacího prostoru se všemi komplikacemi, které to přináší.

Naštěstí jsou tu ale parkovací boxy, které vám mohou pomoci problém vyřešit.

Co je to parkovací box a jak je bezpečný?

Ve světě si v posledních letech získávají parkovací schránky (někdy též garážové schránky, boxy apod.) velkou oblibu. A tento trend se začíná prosazovat i v našich končinách.

Garážový box je konstrukce, která dokáže proměnit parkovací stání ve společných prostorách v prakticky standardní garáž.

Parkovací box je volně stojící konstrukce, je však velmi robustní a vzhledem k tomu, že je doplněna i o pevný zámek, poskytuje vysokou míru ochranu všemu, co do ní uložíte. Ve srovnání s klasickými sklepními kójemi se jedná o výrazně bezpečnější skladovací prostor zcela na úrovni pronajatých garáží apod.

Vzhledem k tomu, že je tato garážová schránka volně stojící a pro její montáž není třeba jakékoliv ukotvení v podlaze, ani jiné destruktivní úpravy parkovacího stání a jeho okolí. Stejně tak není umístění garážového boxu v rozporu s platnou legislativou. Instalaci boxu tak nic nebrání, na místě je pouze domluva s majitelem nebo provozovatelem garáží, případně se sousedy. Ani oni ale nemají důvod něco namítat, neboť boxy jsou designovány tak, aby nikterak nezasahovaly do prostoru sousedních parkovacích míst.

K čemu box využít?

Dobře zabezpečený garážový box je ideální pro uložení všech věcí, které rodina potřebuje mít nablízku, které jsou ale současně příliš velké na to, aby byly v bytě, anebo se tam již zkrátka nevejdou.

Některé typické předměty uschovávané v boxech již byly zmíněny, např. pneumatiky, jízdní kola, anebo lyže a snowboardy. Fantazii se meze nekladou, pouze je třeba vynechat skladování výbušných či jinak nebezpečných látek.

Konkrétní typ garážového boxu lze volit z několika modelů podle velikosti parkovacího místa a dalších konkrétních potřeb a požadavků. Doplnit ho lze nejrůznějšími poličkami, držáky apod. Prostor boxu tak lze využít maximálně efektivně.

Takto vytvořený skladovací prostor je pro domácnost pravým požehnáním. Nejen, že v bytě ubude věcí a vyřeší se problémy s pronajímáním skladovacích prostor apod. Oproti tomu dokáže parkovací box rodině navíc dokonce ušetřit. Investice do pořízení boxu není nikterak vysoká a v porovnání s pronájmem garáže nebo skladu rozhodně výhodnější. Box je jen váš, nikomu nic neplatíte a pokud se budete stěhovat, box se může přestěhovat s vámi.

I v případě, že jste např. zvyklí platit servisu za uložení právě nepoužívané sady pneumatik, bude vám parkovací schránka tyto prostředky šeřit.

Další výhody garážového boxu

Pořízení a instalace parkovacího boxu je výhodná též proto, že je možné sehnat jej s dopravou a montáží zdarma či slevou na převoz při stěhování. Pokud i vy bojujete s nedostatkem místa, může být pro vás pořízení garážového boxu tím pravým řešením. Zkuste jej zkonzultovat s profesionály v pražském showroomu a přesvědčte se sami.

Dejte sbohem převážení věcí mezi bytem a chalupou, nedostupnosti věcí ve chvíli, kdy je potřebujete, anebo stresu z uložení vašich věcí v nedostatečně zabezpečených prostorách. Parkovací boxy jsou výhodné, bezpečné a dokážou rozšířit váš dostupný prostor o cenné metry krychlové.

Posuďte sami, jaké řešení bude pro vás nejlepší a nejefektivnější, garážový box může být horkým favoritem.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270