Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Jak ušetřit za pronájem skladovacích prostor?

Moderní bydlení znamená prostor. Parkovací boxy, jejich design, konstrukce a instalace. 
Bydlení není levnou záležitostí nikde, ale ve městech to platí dvojnásob. Za volný prostor se zde platí doslova zlatem. Není proto divu, že mnoho jednotlivců, páru i rodin se při koupi bytu spokojí s menším prostorem, než jaký by si představovali a zasloužili. Vejít se do takového bytu potom není žádný jednoduchý úkol.
V první fázi se zaplní všechny prostory v bytě, poté i ve sklepě (pokud je ovšem součástí bytu, což v dnešní době není tak běžné) a následuje odvoz přebytečných věcí k rodičům nebo příbuzným či na chalupu. A když tyto možnosti dojdou, hledá nejeden majitel bytu ze zoufalství řešení v podobě placeného skladovacího prostoru. Ty však mají celou řadu nevýhod. Nachází se často poměrně daleko od bytu, a navíc stojí majitele nemalé peníze v podobě pravidelného nájmu. Někdy se proto vyplatí hledat řešení tam, kde byste ho ani nečekali.

Parkovací boxy

Mnoho moderních bytů, respektive bytových domů, má svoje vlastní garážové prostory vybudované často právě na úkor sklepních prostor. V těchto garážích mají potom majitelé jednotlivých bytových jednotek nebo jejich nájemníci přiděleny svoje vlastní parkovací stání. A právě toto parkovací stání se může stát neočekávaným zdrojem dalšího volného prostoru.

I potom, co je do něj zaparkováno auto, tam totiž pořád hodně prostoru zbývá. Zvláště, pokud uvažujeme ve třech rozměrech, a nikoliv jen ve dvou.

Přes konkrétní parkovací místo lze nainstalovat garážový box. Ten má podobu konstrukce, která z vymezeného, ale stále volně přístupného prostoru, vytvoří prostor uzavřený. Parkovací schránka je volně stojící, avšak stabilní a pevná i odolná konstrukce, jež se stane de facto garáží uvnitř garáže společné. Parkovací box lze uzamknout a učinit tak z něj prostor, do kterého se nemusíte bát pravidelně odkládat ani své drahé kolo, ani lyže, snowboardy, nebo třeba kočárky.

Ukládat tam lze zkrátka vše, co je příliš velké a neskladné na to, aby bylo umístěno přímo v bytě. Nejčastěji se jedná právě o sportovní náčiní nebo kola, dětská odrážedla a podobně.

Řada lidí si garážové schránky pořizuje také proto, aby měli kde skladovat právě nepoužívanou sadu pneumatik. Za uskladnění by totiž jinak museli platit poplatky pneuservisu. Sečteme-li náklady právě na uskladnění pneumatik, nebo dokonce pronájem skladovacích prostor, zjistíme, že návratnost investice do garážového boxu, která sama o sobě není nikterak vysoká, není skutečně nijak dlouhá.

Jedná se o několik málo let, je k tomu však třeba připočíst významné zvýšení životního komfortu a pohodlí při bydlení ve volnějším bytě (bez obav z krádeže věcí). Tato přidaná hodnota sama o sobě dělá z pořízení parkovacího boxu výhodnou investici.

Moderní bydlení znamená prostor

Moderní trendy v bydlení se soustředí především na prostor. A právě jeho dostatek do značné míry definuje kvalitu bydlení. Garážové skříně umožňující přesunutí některých neskladných věcí z bytu pomáhají tento trend naplňovat.

Výhodou parkovacích boxů je fakt, že se dají koupit za přijatelnou cenu a jejich montáž není nikterak obtížná. Současně se potenciální kupci nemusí příliš bát, že jim instalaci boxu překazí nesouhlas majitele parkoviště či garáže.

Jedná se totiž o volně stojící konstrukce, k jejichž montáži není třeba provádět žádné stavební úpravy, není třeba vrtání ani jiné destruktivní činnosti. Parkoviště či garáž zůstane naprosto nedotčena.

Stejně tak platí, že design boxů je navržen tak, aby nijak nezasahovaly do prostoru sousedních parkovacích míst. Ani se sousedy se tak kvůli němu pravděpodobně nepohádáte.

Přijde-li potom někdy v budoucnu okamžik, že se budete stěhovat, box si můžete bez problémů rozebrat, vzít s sebou a znovu ho vztyčit kdekoliv budete chtít. Z instalace garážového boxu bude profitovat celá rodina.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270