Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Jak používat garážový box?

Co je to parkovací box? A co v něm skladovat? A v jakém množství? Pořízení boxu.
Konstrukce nazývané jako garážové nebo parkovací boxy, skříně či schránky představuji inovativní a nesmírně efektivní způsob zvětšení úložného prostoru bytu. Především pak pro ty majitele bytu, kteří mají k dispozici parkovací stání ve společných garážích nebo parkovacím domě. Ti mohou právě s pomocí garážových boxů přeměnit obyčejné parkovací místo na garáž. Skutečná garáž je prostor, kde parkuje nejen auto, ale kde se dají také ukládat věci, které by jinak v bytě překážely.
Díky garážového boxu je tedy možné si i v centrech měst užívat komfortu vlastní samostatné garáže. Současné trendy v bydlení velí udržovat byt vzdušnější bez těžkých obývacích stěn, nadbytečných skříní, nebo přílišného množství polic. Pro co všechno lze garážovou krabici využít a jak to celé funguje?

S parkovacím boxem k volnému bytu

Kolikrát už na vás v komoře málem spadl snowboard nacpaný na některé z horních polic? Kolikrát jste zakopli při otevírání okna o bednu s nářadím, která je pod ním uložená? A kolikrát jste také museli na chalupu, k rodičům, nebo k jiným příbuzným vyzvednout tu či onu věc, kterou jste zrovna nutně potřebovali:

Nedostatek místa v bytě se dá jistě řešit různými způsoby. Pokud ale člověk nemá k dispozici sklep, moc dalších možností kromě těch uvedených již nemá. Někdo si dokonce pronajme placený skladovací prostor. Ten ale také nebývá zrovna v blízkosti daného bytu.

Jinými slovy, všechna řešení jsou vlastně špatná, mají velké nevýhody a vybíráme z nich pouze co nejmenší zlo. Mnohdy se lidé dokonce vzdávají některých svých koníčků nebo činností, které by si jinak užívali jen proto, že se jim prostředky pro její provozování domů zkrátka nevejdou.

Využití prostoru parkovacího místa na parkovišti či ve společných garážích ale tento problém alespoň do jisté míry minimalizuje.

Co je to parkovací box?

Parkovací schránky jsou hitem poslední doby. Jedná se o konstrukci, která z vyhrazeného prostoru ve společné garáži udělá prostor uzavřený, oddělený a uzamykatelný. Přesně tak, jako je tomu v případě skutečné garáže. Tato garážová schránka je navíc volně stojící instalace, a tudíž nevyžaduje žádné destruktivní stavební zákroky. Boxy jsou také designovány tak, aby nezasahovaly do okolí, které již majitel bytu k užívání přidělené nemá.

Jedním z hlavních cílů konstrukcí je chránit majetek, který je v něm uložený. Pokud by byly věci jen tak ledabyle položené parkovacím místě, velmi pravděpodobně by je brzy někdo odnesl.

Garážové boxy jsou proto velmi odolné a uzamykatelné. Objekty v ní uložené jsou v naprosto stejném bezpečí jako v kterémkoliv jiném samostatném objektu.

Nové sportovní náčiní jako lyže nebo kola jsou nezřídka velmi drahé a nikdo by nebyl rád, kdyby o ně přišel. Uzamykatelný garážový box je dostatečnou ochranou.

Je však dostatečně bezpečný i pro ostatní uživatele garáže? Je třeba dát si pozor na několik málo detailů. Jedná se o volnou konstrukci. Nevyžaduje stavební úpravy. Z tohoto pohledu by proto i jeho instalace neměla být problematická. Je však třeba domluvit se s majitelem nebo provozovatelem parkoviště či garáží na tom, co v něm bude skladováno.

A přislíbit, že nikdy nepůjde o nebezpečné či třeba výbušné látky, tlakové láhve a podobné potenciálně nebezpečné předměty.

Pořízení boxu

Garážový box si lze pořídit v různých variantách. Je proto třeba si nejprve ujasnit jaké parametry od něj očekáváme. Tím hlavním je samozřejmě velikost, která se odvíjí od velikosti parkovacího stání. Právě podle ní si zákazník většinou vybírá konkrétní typ parkovacího boxu.

Parkovací schránku lze osadit nejrůznějšími doplňky. Mezi ty nejužitečnější nepochybně patří držák na kola. Dále jsou to nejrůznější police a krabice, další držáky a podobně. Vnitřek boxu a uspořádání odkládacích ploch a celého prostoru už závisí na přáních a požadavcích zákazníka a odvíjí se samozřejmě od toho, jakým způsobem bude používán.

A co v něm skladovat? A v jakém množství?

Vnitřní uspořádání lze samozřejmě upravovat. Především lze ale garážový box jakožto volnou konstrukci rozebrat, a přestěhovat na další místo. To ocení všichni ti, kdo se budou stěhovat.

I přesto, že je konstrukce parkovací skříně volná, je stabilní a nesmírně odolná. Koneckonců, jak již bylo uvedeno, stoprocentně plní funkci také těžko překonatelné fyzické bariéry.

Parkovací box je prvek, který využije a ocení celá rodina. Všichni její členové budou mít to, co potřebují, stále nablízku. A přitom budou společně žít v bytě, kde bude stále dostatek místa.

Aktuální trendy v bydlení jsou jasně dané a nelze u nich čekat žádnou zásadní změnu. Garážový box pomáhá zařídit domov přesně v jejich smyslu. Za prostor se ve městech dnes draze platí. Tak proč nevyužít ten, který máme k dispozici? A je jedno, že jde o prostor parkovacího místa.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270