Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Jak udělat z parkovacího místa plnohodnotnou garáž?

Garáž v garáži. Proč je dobré mít garáž? Co obnáší instalace parkovacího boxu?
V centrech měst je parkování opravdu složité, jak může potvrdit každý kdo zde bydlí, nebo zde někdy bydlel. Není proto divu, že vlastní parkovací místo, například v garážovém domě, nebo na podzemním parkovišti je vítaným benefitem a značně zvyšuje hodnotu nemovitosti.
Většina lidí, kterým se podaří sehnat ve městě byt s parkovacím místem je spokojených a často je přitom ani nenapadne, že toto parkovací místo má ve skutečnosti ohromný potenciál. Může se totiž stát něčím víc než jen plochou, kam postavíme odpočívat naše auto. Hlavní zásluhu na tom mají tzv. garážové boxy.

Proč je dobré mít garáž?

Majitelé parkovacích míst ve skutečnosti nemusí závidět majitelům garáží. Komfort, který jim dává možnost uložit si zde sezónní věci, věci, které používají pouze sporadicky nebo třeba sportovní náčiní, lze mít k dispozici i v případě prostého parkovacího místa. A nezáleží přitom na tom, že se nachází ve volně přístupných, prakticky veřejných prostorách.

Díky unikátním parkovacím boxům se z obyčejného parkovacího místa vyznačeného bílou čarou na zemi může stát prakticky plnohodnotná plně funkční garáž. Odpověď na otázku uvedenou v názvu tohoto odstavce se zdá být jasná, přesto nezaškodí se nad ní trochu zamyslet. Parkovací místa ve společných garážových domech nebo podzemních parkovištích jsou samozřejmě spojená s byty. A každý, byť sebevětší, byt se jednou zaplní tak, že jeho majitelé začnou uvažovat o tom, že část věcí přemístí jinam.

Pokud mají sklep bude to jejich první volba. Pokud ne, velmi brzo dojde na převozy věcí na chalupy, nebo k příbuzným disponujícím větším prostorem. V některých případech to ale není možné, anebo to zkrátka nestačí. Zdálo by se, že pak už nezbývá nic jiného než si pronajmout skladiště. To je samozřejmě možné, ale poněkud nepraktické a především drahé. Mnohem lepší je zařídit vlastní skladovací prostory, jen několik kroků od bytu.

A právě v tuto chvíli přichází čas pro parkovací schránky.

Garáž v garáži

Garážová krabice je konstrukce, která přesně oddělí parkovací místo od zbytku společného prostoru. Také je uzamykatelná, čímž pádem se z obyčejného parkovacího místa stane samostatná a v případě potřeby bezpečně uzamčená místnost.

Do parkovací krabice lze uložit všechno, co už se do bytu nevejde. Jen těžko byste asi uvažovali o uložení aktuálně nepoužívané sady pneumatik na obyčejné parkovací místo, pokud by bylo volně přístupné. Dlouho by tam jistě nevydržela.

Pokud by ale bylo uzavřené a uzamčené, tak by to měnilo celou situaci. Tento prostor je navíc pouze váš a vy za něj nemusíte vůbec nic platit na rozdíl od situace, kdy si necháte uložit pneumatiky v pneuservisu.

K pneumatikám jistě rychle přibude sportovní náčiní jako jsou lyže, snowboardy, sáňky, ale také kola, koloběžky či tříkolky. Anebo bedna s nářadím. Své místo zde najdou i další mnohé nepotřebné věci. Možností je zkrátka nespočet.

A využívat nemusíte jen prostor na zemi, jehož větší část zabere samozřejmě auto, ale také prostor ve výškách. Parkovací box lze vybavit nejrůznější příslušenstvím v podobě držáku na kola, polic, skříněk a tak dále.

Co obnáší instalace parkovacího boxu?

Garážový box je ve skutečnosti volně stojící konstrukce. Není tedy třeba někam vrtat ani provádět jiné stavební úpravy.

Uvidíte, že ve chvíli, kdy přestěhujete nadbytečné věci z bytu do garážového boxu, komfort bydlení se rázem výrazně zvedne a jeho výhody ocení všichni členové rodiny.

Svého parkovacího boxu se nemusíte vzdát ani ve chvíli, kdy se budete stěhovat. Jak již bylo řečeno, jedná se o volně stojící konstrukci, kterou lze rozebrat a převést jinam.

Parkovací boxy jsou zkrátka další velmi chytrou vychytávkou, která vám pomůže zefektivnit práci s dostupným prostorem a významně vám tak zjednodušit život. Zapomeňte na rychlé cesty na chatu „na otočku“ jen proto abyste přivezli to či ono. Zapomeňte na přeskakování snowboardu během zimní sezóny, stejně tak můžete zapomenout na nutnost pečlivě čistit kolo po návratu z projížďky, aby náhodou neopadala hlína na koberec.

Své věci budete mít na dosah ruky a kdykoliv připravené k tomu, aby začali znovu plnit svoji funkci. Při výběru parkovacího boxu si nechte poradit od odborníků. Konkrétní typ samozřejmě závisí na rozměrech vašeho parkovacího místa a případných dalších požadavcích a představách. Obecně ale platí, že garážová schránka nabízí stoprocentně efektivní, bezpečné a komfortní skladování věcí. A to je věc, kterou ocení každý obyvatel bytu.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270