Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Kam s nářadím?

Uskladnění nářadí, moderní trendy a parkovací boxy.
Domácí kutilství je s jistou nadsázkou nositelem české národní hrdosti a mýtus o „zlatých českých ručičkách“ je opravdu hluboce zakořeněný. A skutečně, spektrum toho, co jsme si schopni opravit nebo udělat doma sami, je poměrně široké. Naše láska ke kutilství je ovšem často doprovázena nezbytností hledat odpověď na otázku, kam uložit naše nářadí.
Lidé, kteří mají k dispozici velký dům, nebo dokonce také kůlnu či dílnu, s tím problém nemají. Kutilové ale bydlí i v bytových domech. A pro ně už bývá problém najít místo pro box s nářadím tak, aby rodině nepřekážela v každodenním životě. Inovativní řešení nabízí tzv. garážové boxy pro umístění na místech parkovacích domů a společných garáží.

Kam s nářadím? Do parkovacího boxu!

Nářadí – většinou umístěné v klasických rozevíracích boxech pro něj přímo určených – je v bytech skladováno všude možně. Někdo jej dává do komory, někde má krabici ve skříni, jiný využívá míst pod postelí nebo pod skříní. Místo se mu najít samozřejmě dá, druhou stranou mince je ovšem fakt, že krabice to bývají velké a těžké a místo, které zaberou, by se dalo jistě využít i jinak. Zvláště pokud majitel bytu vlastní kromě běžného nářadí např. také vrtačku nebo jiné nástroje nad rámec základního vybavení, nářadí zabírá místa ještě mnohem více.

Nářadí může být navíc potřeba kdykoliv a nelze proto uvažovat o tom, že by mohlo být dlouhodobě uskladněno třeba na chalupě. Jen těžko je možné uvažovat o tom, že budete pokaždé, když potřebujete šroubovák, jezdit na chalupu.

Nabízí se ještě sklep. Se sklepy ale bývají v bytových domech problémy. Sklepy především nebývají příliš dobře zabezpečené a nezvaný návštěvník se do nich při troše snahy dokáže dostat poměrně rychle. Sklepů v bytových domech navíc ubývá. Jedním z důvodů je fakt, že sklepy jsou v novostavbách nahrazovány podzemními parkovišti. Ale právě tam, v prostorách společných garáží, lze (pro někoho možná trochu překvapivě) nalézt další skladovací prostory.

Pokud má majitel bytu v garáži své vlastní místo, může jej využít pro umístění garážové krabice (někdy se označuje jako parkovací krabice, garážová schránka a má i další označení). Tento parkovací box dokáže nahradit prostor, který by musel být jinak vyhrazen nářadí přímo v bytě. Není samozřejmě nikde psáno, že v parkovací schránce musí být uskladněno pouze nářadí.

Tímto způsobem lze skladovat cokoliv od zimních pneumatik přes sportovní náčiní až po zrovna nepoužívané oblečení.

Parkovací boxy

Parkovací boxy jsou schrány připravené na instalaci na soukromá parkovací místa ve společných garážích či garážových domech.

Jejich design je vytvořen tak, aby nezasahovaly do prostoru sousedních parkovacích míst. Současně samozřejmě stále umožňují i parkování vlastního auta.

Rozhodně se také nejedná o plechové šatní skříňky, do kterých se zkušenější nepoctivec dostane za několik málo vteřin.

Materiál a celková konstrukce jsou natolik robustní, že garážový box není vůbec snadné otevřít, a to ani pro zkušeného „profesionála“, zvláště když je box doplněn o kvalitní a odolný zámek (a to vždy je). Člověk tak nemusí mít žádnou obavu skladovat v něm dlouhodobě i drahé nástroje typu vrtačky, akušroubováků apod. Ve chvíli, kdy bude třeba nářadí z krabice vytáhnout a poslat „do akce“, není nic jednoduššího, než sejít do garáží, odemknout svůj box, vzít si nářadí, které je zrovna potřeba a jít pracovat. Ve chvíli, kdy je práce dokončena, nářadí se opět přestěhuje do parkovací skříně.

Moderní trendy dobývají svět

Parkovací skříně jsou příkladem inovativních řešení, která si kladou za cíl nacházet možná zlepšení a komfort bydlení. Maximální efektivita využití dostupného prostoru je v době, kdy ve městech žije většina populace a místa povážlivě ubývá, velmi důležitá.

Objevují se proto nová moderní řešení a garážové boxy jsou jedním z nich. Tyto trendy umožňují lidem využívat veškerých výhod a možností, které život ve městě nabízí. S tím, jak se postupně rodiny rozrůstají a přicházejí děti, místa v bytech ubývá přímo raketovým tempem. Každá další jednotka objemu, kterou může rodina využít se počítá.

Rozhlédněte se po svém bytě a jistě uvidíte celou řadu věcí, které byste rádi odstěhovali jinam. Nechcete a nemůžete se jich zbavovat, pořád slouží svému účelu. Potřebujete je jen odklidit z prostoru, který chcete využít pro něco důležitějšího – pro běžný každodenní život vaší rodiny.

Parkovací místo v garážích sice není tím, co by člověka hledajícího ukládací prostor napadlo jako první, ale přesto právě touto cestou vede řešení problému. Vyberte si takový garážový box, který bude mít odpovídající objem, bude dostatečně kvalitně zpracovaný, bude mít dobré zabezpečení a půjde na vaše konkrétní parkovací místo nainstalovat tak, aby nepřekážel ani vašemu autu, ani nezasahoval do okolních parkovacích míst.

Z pohledu kvality nedělejte kompromisy.

Chápejte parkovací skříň jako vaši novou nemovitost. Budete v ní uchovávat svůj majetek, který ona bude chránit.

Pořízení garážové schránky je výhodné v každém případě, i když jste se právě nastěhovali a užíváte si těch prvních pár týdnů a měsíců, při kterých vám žádné místo neschází, tato situace se velmi rychle změní. Navíc zde můžete uskladnit i věci, které jinde prostě skladovat nelze, anebo lze ale s velkými praktickými obtížemi.

Platí jednoduché pravidlo, ať už bydlíte sami, anebo už máte rodinu, garážová skříňka se vám vyplatí.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270