Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Kam se sezónní výbavou?

Problémy s uložením sezónních předmětů. Parkovací boxy, zabezpečení a instalace.
Každé roční období sebou přináší specifické požadavky na celou řadu našich každodenních činností. Používáme odlišné oblečení, věnujeme se jiným sportům a jiným koníčkům. Rozdíly mezi sezónami pociťují i naše auta, neboť používají jinou sadu pneumatik. Majitelé domů, ideálně s vlastní garáží nebo třeba kůlnou si z toho mnoho nedělají. Místo pro uskladnění věcí, které v aktuálním měsících zrovna nepoužívají, se místo vždycky najde. Úplně jinak jsou na tom ale majitelé bytů, pro které má každý metr úložného prostoru cenu zlata. Ale přesto existuje řešení v podobě garážových boxů.

Problémy s místem

Nezáleží na tom, zda člověk ve městě narodil, anebo sem postupem času přišel za studiem či za prací. Pokud už ve městě zapustil kořeny a rozhodl se zde žít, je více než pravděpodobné, že bude svým domovem nazývat byt. V takovém případě dříve či později (spíše však dříve) narazí na jeho prostorové limity. Zjistí tak, že mnoho ze svých věcí nemá kam umístit.

Z velké části se to týká právě věcí sezónních. Je velmi pravděpodobně, že následně nastanou manévry s převozem aktuálně nevyužívaných věcí na chalupu, do domu rodičů a podobně. To je jistě možné řešení, ne každý ho ale může využít. Navíc v sobě skrývá i nevýhody. V některých případech se totiž může stát, že věc, kterou právě odvezl, člověk čirou náhodou doma zrovna potřebuje (a všichni víme, že zákon schválnosti funguje dokonale).

Seznam sezónních předmětů, které potřebujeme na půl roku uložit, je přitom poměrně dlouhý. Najdeme na něm sady pneumatik, lyže, snowboardy, velká cestovní zavazadla, kola, dětské prostředky jako jsou tříkolky či odrážedla, hračky na pískoviště, anebo třeba rybářské náčiní. Jedná se současně o věci poměrně rozměrné. Věcí, které se do bytu nevejdou, však může být samozřejmě mnohem více a zdaleka nemusí jít pouze o věci sezonní. Typickým příkladem může být nářadí či pouze sporadicky využívané potřeby pro malování a tak dále.

Pokud k danému bytu patří sklep, je místo jejich uložení nasnadě. Ne vždy tomu tak ale skutečně je. Zvláště v novostavbách bývají totiž sklepy z plánů vyškrtávány ve prospěch podzemních garáží. Není to nikterak překvapivé neboť „uložení“ auta bývá ve městech kapitola sama pro sebe. Developeři moc dobře ví, že přístupem do společné garáže a nabídkou vlastního parkovacího stání osloví více potenciálních kupců. Uvědomění si užitečnosti sklepa přichází většinou až později, po nějakém čase bydlení, kdy se začnou věci hromadit. A jak s tím souvisí zmíněné garážové schránky?

V případě, že má majitel možnost využívat své vlastní parkovací stání v takovýchto společných garážích, jež se nachází přímo v obytném domě nebo v jeho blízkosti ve specializovaném speciálním garážovém domě, má možnost využít tento prostor pro sebe a své věci.

Parkovací boxy

Na první pohled trochu překvapivé řešení je jednoznačným trendem poslední doby v zahraničí odkud se přelévá k nám. Tzv. parkovací boxy totiž dokáží i parkovací stání ve společných prostorách proměnit v plnohodnotnou garáž se vším všudy.

Díky nim je možné značně si rozšířit dostupný prostor pro uskladnění věcí.

Vzhledem k tomu, že parkovací schránky jsou řešeny ergonomicky tak, aby nikterak neomezovaly majitele okolních parkovacích míst nebývá problém s instalací z pohledu jejich povolování a podobně. Maximálně je třeba domluvit se s majitelem nebo provozovatelem objektu na povaze uskladněných věcí (nemělo by se jednat o tlakové lahve, nebezpečné látky apod.) Naopak, je pravděpodobné, že mnoho svých sousedů instalací garážové skříně inspirujete k témuž.

Je důležité zmínit, že parkovací boxy jsou samozřejmě velmi odolné proti násilnému vniknutí. Koneckonců, ochrana majetku, který je v nich umístěn je jednou z jejich hlavních funkcí, ne-li to vůbec nejhlavnější. Uzamykací systém a celková konstrukce dělají z vnitřního prostoru garážové skříně zabezpečený vnitřní prostor, který je srovnatelně bezpečný s jakoukoliv jinou samostatně uzamykatelnou místností. O své věci se tak nemusíte bát, navíc je máte kdykoliv k dispozici, stačí jen sejít z bytu do garáží a odemknout si garážovou schránku.

Úvahy o instalaci garážového boxu mají navíc i ekonomický rozměr. Lidé často řeší nedostatek místa pronájmem skladovacích prostor, případně platí pneuservisům za uskladnění nepoužívané sady pneumatik apod. To v tomto případě odpadá. Zůstávají pouze investiční náklady na pořízení boxu (ty nejsou nikterak vysoké) a poté již člověk tohoto svého nového prostoru využívá samozřejmě zdarma.

Pokud si přesto nejste jisti, jestli je možné parkovací skříň postavit i na vašem parkovacím stání, není nic jednoduššího než jeho instalaci zkonzultovat s odborníky a dodavatelem. Konstrukci boxu lze domluvit kdekoliv na celém území České republiky.

Maximální efektivita je heslem dnešní doby. Instalace garážové skříně do tohoto trendu stoprocentně zapadá. Garážové boxy jsou inovativním řešením v oblasti nakládání s volným prostorem, které přináší opravdu velkou přidanou hodnotu všem majitelům bytů, kteří využívají parkovacího stání ve společných garážích.

Parkovací boxy představují moderní způsob řešení, pomocí kterého lze zvýšit komfort života. Díky přesunu nepoužívaných věcí lze učinit byt vzdušnější. Více prostoru ocení děti i dospělí a všem se bude bydlet zase o něco lépe.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270