Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Moderní zbraň v boji s nedostatkem místa – parkovací box.

Problémy cyklistů s bytem. Parkovací boxy, příslušenství, zabezpečení a využítí.
Boj s nedostatkem místa je věčný, věci se doma hromadí raketovou rychlostí a i byt, který se zpočátku zdál více než dostatečný, co se velikosti týče, je najednou malý. Rodina musí dělat kompromisy. Tam kde byl dřív volný prostor nyní stojí skříň, stěny se zaplňují policemi a po čase začíná vypadat průchod bytem spíše jako překážková dráha. Lidé se proto snaží využívat všechna řešení, která mají k dispozici. Snaží se věci často probírat a ty nepotřebné vyhazovat nebo prodávat.
Další věci odvážejí na chalupy či do domu rodičů a dalších příbuzných, kteří z toho logicky nejsou většinou příliš nadšení. Někteří si dokonce pronajímají vlastní skladovací prostory. Ti šťastnější potom mohou pro uložení nepotřebných věcí využívat sklepy, komory, nebo garáže. Zvláště ve městech je ale vlastní samostatná, uzavřená a uzamykatelná garáž spíše výjimkou. Mnohem běžnější je situace, kdy k bytu patří vlastní parkovací místo v podzemní garáži nebo v parkovacím domě.

Co s parkovacím místem?

Na první pohled by se mohlo zdát, že v případě parkovacího místa ve společné garáži nebo v parkovacím domě se jedná o prostor který lze jen stěží využít pro něco jiného, než je za parkování auta. Opak je však pravdou. Jen je třeba uvažovat trochu jinak. Parkovací místo ve společné garáži může ve skutečnosti rozšířit prostory, které má rodina k dispozici. Lze tak učinit prostřednictvím takzvaných garážových boxů.  Co konkrétně ten garážový box je?  

Pokud by snad chtěl někdo své parkovací stání využít pro uložení aktuálně nepoužívaných věcí jen tak, pravděpodobně by se se zlou potázal. Takto uložené věci by pravděpodobně na svém místě dlouho nevydržely a staly by se obětí nějakého nenechavce. Příliš nadšení by z nich pravděpodobně nebyli ani ostatní uživatelé garáže, neboť věci, takto uložené na volném prostranství, opravdu vypadají poněkud nevzhledně.  

Odlišná situace ale nastane ve chvíli, kdyby byl prostor nad jedním konkrétním parkovacím místem uzavřený i uzamčený. V tuto chvíli odpadá starost o bezpečnost uložených věcí, neboť ta by se najednou přestala lišit od míry bezpečnosti uložení věcí například ve sklepě. Ale i z hlediska jasného vymezení majetkových poměru a rozdělení částí společného prostoru by parkovací místo vypadalo v takovém případě mnohem lépe.  

Může přijít námitka, že takováto stavební úprava ve společné garáži je nemyslitelná, neboť by jistě omezila ostatní uživatele parkoviště, a asi by se nelíbila ani jeho majiteli, neboť by vyžadovala nemalé stavební úpravy. I to je zcela chybná představa.  

Moderní parkovací skříně jsou konstruovány jako volně stojící konstrukce a jejich instalace tudíž žádné stavební úpravy nevyžaduje. Nedojde tím pádem ani k žádnému porušení záruky, porušení podmínek pojištění a majitel se ani nemusí bát žádných nevratných změn.  

Garážové boxy jsou navíc designované tak, aby pokrývaly právě jen jedno parkovací místo a nikterak nezasahovaly do parkovacích míst v jeho okolí.

Jinými slovy existuje možnost přetvořit parkovací místo ve společné garáži na téměř plnohodnotnou soukromou garáž se vším, co k ní patří, a tedy i s možností uložit zde věci, které doma překáží, anebo nejsou zrovna využívané.  

Majitel bytu získá najednou úplně stejné možnosti jako jeho kolega, který vlastní dům s garáži. I on si může do garážové skříně uložit kolo, lyže, snowboard, dětské sáňky, odrážedla, kočárky, jen sporadicky používaná velká zavazadla, nářadí anebo cokoliv jiného.

Uložené věci budou v garážové schránce navíc v bezpečí, neboť budou de facto v samostatně uzamykatelné místnosti. Parkovací stání také nikdy není daleko od bytu a majitel tak bude mít všechny své věci prakticky na dosah ruky.  

Díky tomu toho mohou být v parkovacích skříních uloženy jak věci, které jsou používány každodenně, stejně jako věci sezónní. Anebo samozřejmě i ty, které jsou používány pouze výjimečně, například potřeby pro malování.  

Další výhody parkovacích boxů

Parkovací boxy jsou volné konstrukce nemusí být tudíž nějak kotveny do podlahy. To kromě již zmíněného snazšího vyjednávání se sousedy i s majitelem znamená, že v případě stěhování lze box rozebrat a vzít si sebou do nového bydliště. Pokud se stěhujete do bytu, jehož součástí je opět parkovací místo ve společné garáži, můžete jí použít znovu.

Není problém garážový box ani dále prodat, aby sloužil někomu dalšímu. Parkovací skříň však není jen vnější konstrukce. Tu lze doplnit mnoha užitečnými doplňky v podobě poliček, skříněk, držáků na kola, a podobně. Stejně tak lze bez problémů i připojit další sofistikované zabezpečovací zařízení pro ty, kdo chtějí mít v parkovací schránce skutečnou bezpečnost bez kompromisů.  

Ceny parkovacích schránek jsou navíc poměrně příjemné. Zvláště pokud vezmeme v potaz, že při jejich použití lze ušetřit za pronájem dalších skladovacích prostor. Garážové boxy představují moderní řešení prastarého problému. Své parkovací místo s nimi využijete doslova na maximum, přesně tak, jak velí současná filozofie maximální efektivity.

Osvoboďte svůj byt a svoji rodinu od přebytečných nebo sezónních věcí a udělejte z něj opět krásné a vzdušné místo!

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270