Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

Kam v bytě uložit dětské vybavení?

Dětské vybavení, porovnání parkovací schránky s alternativními způsoby uložení a co by měl garážový box splňovat.
Příchod dětí do života rodiny je vždy velkou událostí. Kromě emocí, které sebou nový život vždy přináší, se začnou v bytě nevyhnutelně hromadit věci. Zpočátku nad nimi budou mít rodiče alespoň zdánlivou kontrolu, tu ale postupně víceméně ztratí a zoufale začnou hledat řešení stavu charakterizovaného jako absolutní nedostatek volného prostoru. Obzvláště pro majitele bytů to bude znamenat boj o každý centimetr krychlový. I pro tuto situaci ale existují zajímavá a chytrá řešení. Jedním z nich je využití tzv. garážových boxů. Ty mohou lidem pomoci tento problém vyřešit.

Děti a jejich vybavení

S tím, jak děti rostou, mění jejich potřeby. V každé rodině, jejíž součástí jsou děti, se budou v rychlém sledu střídat nejrůznější tříkolky, odrážedla, malá a větší kola, koloběžky apod. Tyto dětské „dopravní prostředky“ bude samozřejmě třeba doma někde „zaparkovat“. Během doby, kdy děti dané prostředky často používají, se pro ně pravděpodobně najde místo přímo v bytě, na balkoně, anebo třeba v kočárkárně.

To nicméně není ideální řešení a lze jej přijmout jen na určitou dobu. Kam tedy s dětskými „vozítky“ v době, kdy je nikdo nepoužívá, např. v zimě, ale třeba i v průběhu standardního školního týdne?

I obyvatelé bytových domů mají většinou k dispozici další prostor, o kterém majitelé většinou vůbec neuvažují jako o možném úložišti svých věcí. A přitom lze v jeho podobě získat opravdu hodně místa.

Jedná se o parkovací místo v garážovém domě. Umístit na něj totiž lze garážovou skříň. Jedná se o prostornou schránu, která je uzamykatelná a odolná proti poškození a násilnému vniknutí. Navíc je tato garážová krabice ergonomicky řešená tak, aby nebránila autu v zaparkování, a přesto maximálně využívala dostupný prostor.

Parkovací schránky

Garážové schránky dokážou pojmout mnoho předmětů, které by jinak nebylo doma kam umístit. Ať již to jsou dětské hračky, zimní pneumatiky, sportovní náčiní, vybavení na dovolenou, nebo cokoliv jiného, lze je tam s úspěchem uložit. Parkovací boxy jsou prostorné a také odolné. Zámek, masivní konstrukce a odolný materiál dělají z garážových krabic prakticky sejf, do kterého se jen tak někdo nedostane. Rozhodně nejde o obyčejné skříňky, které známe ze šaten.

Parkovací skříně jsou prvkem, který přesně odpovídá potřebám doby. Stále více se zalidňující města znamenají více a více lidí žijících v bytových domech. Bydlení v bytě jim umožňuje využívat veškerý komfort a výhody městské infrastruktury. Cenou za to je méně prostoru, který mají v daném okamžiku k dispozici. Právě ve chvíli, kdy se rodina rozroste o nové členy jeho potřeba významně naroste, současně se však rodiny nechtějí stěhovat z města pryč, neboť to poskytuje velké výhody a možnosti i dětem.

Maximální efektivita využití veškerého dostupného prostoru je z tohoto pohledu nesmírně důležitá. Přitom se stále jedná o prostor, který má majitel ve vzdálenosti několika málo kroků od dveří bytu, nestane se mu, že bude chtít opět používat tu či onu uloženou věc, která je však v daném okamžiku uložena někde na půdě stovky kilometrů vzdálené chalupy.

V případě, že do garážových boxů budou dávány dětské prostředky jako zmíněná odrážedla nebo kola, není problém je tam uložit pokaždé když se děti vrátí z projížďky. Při další cestě ven je to nejmenší stavit se po cestě v garážovém stání a kolo nebo odrážedlo z boxu opět vyndat a děti mohou vyrazit za dalším dobrodružstvím. Odpadá potřeba dokonalého očištění a doma v chodbě nic nepřekáží.

Parkovací skříňka v porovnání s alternativními způsoby uložení

Některé výhody parkovací schránky již zde byly vyjmenovány: box je majiteli vždy na dosah, vše je v nich uloženo bezpečně, a to i přesto, že se jedná de-facto o bezproblémově přístupný a napůl veřejný prostor. Věci v boxu jsou ve stejném bezpečí, v jakém by byly v samostatně uzamykatelné místnosti.

Majitel se o své věci nemusí bát ani zdaleka tolik, jako kdyby je měl uloženy ve sklepě svého bytového domu. Právě sklepy jsou pro nedostatečnou odolnost vůči nezvaným návštěvníkům často terčem posměšků a nic, o co majitel opravdu nechce přijít by se v nich skladovat nemělo.

Odvézt věci na chalupu je jistě řešení, pokud si ale dítě vzpomene, že chce ven s odrážedlem, které již je dva týdny na chalupě, každý rodič by byl rád za možnost vyzvednout jej v blízkém parkovacím boxu bez nervů z toho, jestli se podaří upoutat potomkovu pozornost něčím jiným a zařídit, aby ten na odrážedlo pokud možno úplně zapomenul.

Kromě zmíněných možností potom zbývá už je vlastní byt a to skutečně není to pravé, nejen, že v něm lze jen těžko najít místo pro uložení toho či onoho dětského prostředku, ale ty bývají při návratu zvenku často hodně špinavé, což je dalším důvod proč hledat jiné místo pro jejich uložení.

Co by měl garážový box splňovat?

Výběr parkovací schránky by měl zohlednit několik věcí. Především jde o několikrát zmiňované zabezpečení. Je proto na místě zaměřit se právě na zpracování boxu a ověřit si, že je opravdu bezpečný.

Kromě bezpečnosti musí majitel stání v garážovém domě posoudit, do jaké míry se daný garážový box hodí k umístění na konkrétním stání. Důležitý je nepochybně i jeho design, který mimo jiné definuje úložný objem. Právě velikost skříně je jedním z nejdůležitějších parametrů.

Pokud si vyberete dobře, získáte další cenné místo pro ukládání věcí a významně tak odlehčíte svému bytu. V něm tak bude moci zůstat dostatečně volného prostoru, mimo jiné i pro dětské hry.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270