Ve vašem domě ještě není ani jeden ParkBox? Získejte ho jako první se slevou 20%
zobrazit

V garáži proti nedostatku místa

Konstrukce a bezpečnost parkovacích boxů
Moderní města nabízejí nespočet příležitostí pro naplnění a prožívání pracovního i osobního života. Relativně snadno lze zde sehnat práci, studovat, stejně jako se bavit. I proto se zvláště mladí lidé stále ve velkém stěhují do měst. Velká většina z nich zde potom zakotví natrvalo a usadí se zde. Následně tam založí rodinu a začne vychovávat své děti. Koneckonců i pro výchovu dětí mají města v zásobě celou řadu výhod. Odvrácenou stranou života ve městě jsou ovšem především pořizovací ceny nemovitostí a náklady na bydlení obecně.
Zvláště pro mladé rodiny bývá problematické, ba přímo nemožné, sehnat pro bydlení ve městě rodinný dům nebo opravdu velký byt. Nejběžnější formou bydlení ve městech jsou tak byty standardní velikosti. To však reálně znamená, že jejich obyvatelé začnou mít dříve či později problémy s místem. A právě zde vstupují na scénu i garážové boxy, které jim mohou od těchto problémů alespoň trochu pomoci.

V garáži proti nedostatku místa

Lidé žijící single anebo mladé páry jsou na tom v tomto ohledu ještě poměrně dobře, byť i oni většinou začínají pociťovat problémy velmi brzo. O to větší starosti s hledání volného místa pro uskladnění svých věcí mají potom kompletní rodiny. Každý obyvatel bytu potvrdí, že srovnat se doma se vším tím oblečením, dětskými hračkami, sportovním náčiním a krabicemi plnými všemožných (a vždy nesmírně důležitých) věcí, je občas nadlidský problém.

Tento Tetris pak často končí neúspěchem a obyvatelé zjisti, že prostě nelze doma všechny věci poskládat tak, aby jim více či méně nepřekážely v běžném chodu domácnosti. Této situaci nikterak nepomáhá ani fakt, že novostavby často nemají sklepní prostory, jež by mohli obyvatelé využívat.

Dalším trendem je totiž nárůst počtu osobních aut, které je nutno někde zaparkovat. Developeři proto v bytových domech budují podzemní garáže právě na úkor sklepů. Mohlo by se zdát, že parkovací místo ve společné garáži nemá pro řešení problémů s místem žádný reálný význam. Ve skutečnosti je tomu však přesně naopak. Díky takzvaným garážovým nebo parkovacím boxům lze ale i tento prostor proměnit na úložný.

Konstrukce těchto parkovacích schránek totiž umožňuje využít místa, které zbude po zaparkování auta.

Tyto kovové garážové skříně dělají z parkovacího místa ve skutečnosti garáž v pravém slova smyslu. Jejich konstrukce je řešena tak, aby nikterak nezasahovaly na vedlejší parkovací místo a současně ukrajovali jen minimum místa prostoru z parkovacího místa majitele, který si parkovací krabici vybuduje.

Majitel tohoto boxu má najednou k dispozici nezanedbatelně prostoru navíc. Tento prostor totiž nelze posuzovat pouze z hlediska plochy, neboť díky nejrůznějším doplňkům lze využít i prostor ve vyšších výškách.

Bezpečnost na prvním místě

Garážový box se samozřejmě nachází ve společném prostoru garáže. Je však velmi dobře zabezpečen, jak odolným zámkem, tak robustní konstrukcí a kvalitou použitých konstrukčních materiálů. Díky tomu získává de facto charakter samostatné uzamykatelné místnosti boxu. Je tak možné skladovat prakticky cokoliv. Namísto toho, abyste pneuservisu platili za uskladnění aktuálně nepoužívané sady pneumatik, můžete ji mít zdarma uschovanou ve vlastním parkovacím boxu.

Vejde se tam ale i mnoho dalšího. Jsou to např. jízdní kola, která nemusíte vždy po návratu z vyjížďky čistit jako když je parkujete přímo doma. Parkovací box je velmi užitečný též pro odložení dětských odrážedel, tříkolek, kol, kočárku, hraček na pískoviště, hraček na ven a podobně.

Díky garážové krabici již nebudou majitelé muset po každé zimě odvážet lyže a snowboardy na chalupy. Bez problémů mohou být uloženy na parkovacím místě. Ať už si do boxu uložíte cokoliv, budete to mít vždy po ruce. Bude stačit pouze seběhnout do společné garáže. Nestane se vám tedy to, co je až příliš běžné u lidí, kteří si musí své věci schovávat mimo bydliště a sice to, že budete danou věc potřebovat zrovna ve chvíli kdy jste jí odvezli někam jinam. S garážovou schránkou tak vyzrajete i na Murphyho zákony schválnosti.

Je na místě znovu zmínit vysokou míru zabezpečení těchto prostor. Věci v garážové krabici jsou ve skutečnosti lépe zabezpečeny než věci uložené v klasických sklepech bytových domů. Zatímco sklepy zejí většinou prázdnotou a nabízí tak nezvaným návštěvníkům dostatek klidu pro překonání zábran, společná garáž je o poznání častěji navštěvovaná a potenciální lupič tak nebude mít. ani zdaleka takový klid na svoji činnost.

Přesunutím části svých věcí z bytu do uzamykatelného garážové prostoru uvolníte místo na to, co je opravdu důležité. Efektivní uskladnění věcí je jedním z předpokladů příjemného a bezproblémového života v bytě, který může být díky tomu prostorný a vzdušný, tj. přesně takový, jak velí další trendy v současném bydlení.

Garážové boxy lze dnes již sehnat kdekoliv v České republice, resp. domluvit tam jejich instalaci. I v případě, že budete návratnost investice do parkovací skříně počítat pouze na základě nákladů za uskladnění pneumatik, není nikterak dlouhá. Parkovací boxy ale nabízí mnohem vyšší přidanou hodnotu. Z tohoto pohledu se investice do jejich konstrukce začne vyplácet od prvního okamžiku zbudování nového boxu.

Vlastní výběr parkovacího boxu by měl vždy zohledňovat konkrétní situaci v parkovacím domě, potřeby a možnosti majitele, přitom si však uchovávat maximální funkční vlastnosti a míru zabezpečení.

Garážové boxy přesně zapadají do současných trendu a životního stylu mnohých obyvatelů měst.

Další články

Máte zájem o ParkBox?

Záruka až 5 let! Montáž a doprava zdarma, vše skladem!

Objednat
nebo volejte  608 740 270